تفاوت فرش پلی استر با اکریلیک

تفاوت فرش پلی استر با اکریلیک

تفاوت فرش پلی استر با اکریلیک

حتما تا به حال قصد خرید فرش ماشینی را داشته اید، باید توجه کنید که فرش‌های ماشینی انواع بسیارزیادی دارند که بهتراست قبل از خرید درباره آن‌ها اطلاعات لازم را کسب کنید تا بتوانید انتخاب خوبی داشته باشید. بعضی از انواع فرش‌های ماشینی طول عمر بیش‌تری را نسبت به نمونه‌های دیگر دارند، به همین دلیل شناخت ویژگی‌های انواع فرش ماشینی اهمیت بسیارزیادی دارد و به شما در زمان خرید کمک شایانی خواهدکرد.
از انواع این فرش‌ها می‌توان به فرش‌ آکریلیک، بی سی اف و پلی استر اشاره کرد. در ادامه بیشتر درباره تفاوت فرش پلی استر با اکریلیک با هم صحبت خواهیم کرد با ما همراه باشید.


همه چیز درباره فرش ماشینی آکریلیک
اگر به دنبال خرید فرش ماشینی باکیفیت موجود در بازار هستید باید بدانید بهترین فرش ماشینی موجود در بازار فرش‌های آکریلیک هستند. این فرش‌ها به صورت کلی دارای مزایای بسیارزیادی است که می‌تواند تا حد بسیارزیادی نیازهای شما را رفع کند. ممکن است با خود بگویید که چطور می‌توانید فرش هایی که به صورت کامل آکریلیک هستند را تشخیص دهید؟ برای پاسخ به این سوال باید موارد زیر را درنظر داشته باشید:

  1. نخی که در فرش آکریلیک به کاررفته است باید کاملا آکریلیک باشد.
  2. نخ بوم فرش باید از جنس پنبه ساخته شود.
  3. نخ های افقی این فرش ها از جنس کنف هستند.
  4. اطراف این فرش ها نیز با استفاده از نخ آکریلیک به شکل زیگزاگی دوخته می‌شود.

برای این که بتوانید فرش هایی را تهیه کنید که به صورت صددرصد آکریلیک باشند باید به همه موارد بالا به دقت توجه کنید. زیرا فرش های زیادی در بازار موجودند که درصددار هستند، یعنی در ساخت آن درصدی از آکریلیک با درصدی بی سی اف ترکیب شده است.

بررسی ویژگی‌های فرش آکریلیک

همان طور که قبلا گفتیم فرش آکریلیک جز بهترین فرش‌های ماشینی است، از این رو دارای طول عمر بیشتری نسبت به سایر نمونه‌ها است. درادامه برخی از ویژگی‌های این فرش‌ها را با هم مرور می‌کنیم.
بسیاری از فرش ها بعداز چندبار شستن دچار آبرفت می‌شوند و اما میزان آبرفت فرش های آکریلیک در مدت زمان طولانی بسیارکم است. هم چنین این فرش ها دراثر پاخوردن دچار تغییرشکل نخواهندشد و البته نمونه های دیگری از فرش ماشینی در بازار موجودند که بعد ازچندبار پاخوردن کج می‌شوند و یا مقداری از طول آن ها کم می‌شود.
فرش های آکریلیک بعداز شستن به هیچ عنوان تغییررنگ نخواهندداد و اما بسیاری از فرش‌های ماشینی دیگر نظیر بی سی اف که درادامه با آن آشنا خواهیم شد، با یک بار شستن سفت می‌شوند و دچار تغییررنگ خواهندشد.
فرش آکریلیک مقاومت بسیارزیادی را دربرابر حرارت و گرمای مستقیم دارد، به صورتی است که اگر اتوی داغ را روی آن قراردهیم ابتدا مقاومت کرده و سپس آسیب بسیارجزئی می بیند. اما سایر فرش های ماشینی با نزدیک شدن کم ترین حرارت دچار سوختگی خواهندشد.
اگر هنگام خرید فرش مهم ترین نکته برای شما زیبایی آن است، بازهم باید به دنبال خرید فرش‌های آکریلیک بروید. البته مشکلی که فرش های آکریلیک دارند، این است که تا مدت‌ها پرز می دهند البته این مشکل با استفاده از فناوری‌های جدید رفع شده‌است.
فرش آکریلیک به مرور زمان دچار پوسیدگی و یا ساییدگی نمی‌شود،همین نیز باعث می‌شود تا این فرش ها به این راحتی‌ها دوباره به طبیعت برنگردد با این که نمونه های دیگر فرش ماشینی خود به مرور زمان دچار سایش و درنهایت پودر می‌شوند.

فرش پلی استر

توجه کنید به صورت کلی برای تولید فرش های ماشینی از سه نوع الیاف استفاده می‌شود، این الیاف ها عبارتنداز بی سی اف، پلی استر و نخ آکرولیک. ازجمله ارزان‌ترین این الیاف‌ها، بی سی اف است. از این نخ ها بیشتر برای ساخت و تولید گلیم ها استفاده می‌شود. فرش پلی استر قیمت و کیفیت بسیارپایینی دارند، که البته این نوع فرش ها در داخل کشور طرفداران زیادی ندارد به همین دلیل جز مهم ترین محصولات صادراتی کشور ما می‌باشد.

بررسی تفاوت‌ فرش پلی استر با اکریلیک

نخ های آکریلیک از جمله پرکاربردترین نخ‌ها در تولید فرش های ماشینی است که دارای مقاومت و دوام بسیارخوبی است و همین نیز سبب می‌شود تا بتوانیم در طولانی مدت نیز از آن استفاده کنیم. الیاف آکریلیک شباهت بسیارزیادی به پشم دارد و بسیار سبک وگرم است. این الیاف در انواع بسیارزیادی تولید می‌شود که می‌توانید بسته به نیازخود هرکدام از آن ها را خریداری کنید. در ابتدای مقاله همه ویژگی‌های فرش آکریلیک موردبررسی قرارگرفته‌است.
نوعی دیگر از الیاف که برای تهیه فرش‌های ماشینی کاربرد دارد، الیاف بی سی اف است. بی سی اف قیمت بسیارکم‌تری در مقابل فرش آکریلیک دارد و البته معایبی هم دارد که در ادامه بیشتر درباره آن‌ها بحث خواهیم کرد. البته این فرش ها مزایایی را هم دارد، که از جمله آن ها می توان به داشتن الیاف پیوسته ودرنهایت پرز ندادن فرش اشاره کرد.
فرش های بی سی اف درمقابل فرش اکریلیک بعد از مدتی دچار آبرفت می شوند و ممکن است فرش به کلی کج شود. هم چنین همان طور که قبلا اشاره کردیم، فرش های آکریلیک دارای مقاومت بسیارزیادی در مقابل نورخورشید و حرارت بوده اند و اما فرش بی سی اف بعد از مدتی دچار رنگ پریدگی خواهدشد و فرش به کلی زیبایی اولیه خود را ازدست خواهدداد.
جذب رنگ در فرش آکریلیک بسیاربالا است و همین نیز سبب می شود تا طرح‌های فرش زیباتر باشند و درنهایت نیز مقاومت فرش در برابر رنگ پریدگی نیز بیشتر باشد.

روش‌های تشخیص فرش آکریلیک از سایرین

فرش های ماشینی موجود در بازار در انواع مختلفی به فروش می رسند، همان طور که گفتیم بهترین این فرش ها، نمونه های آکریلیک آن است. شما به راحتی نمی توانید این فرش ها را از نمونه‌های بی کیفیت آن تشخیص دهید، این کار تنها برعهده افراد متخصص است و اما با بررسی موارد زیر شاید بتوانید خرید درستی داشته باشید.

  1. همان طور که گفتیم الیاف فرش ماشینی آکریلیک مثل پشم است به همین دلیل هم هنگام لمس کردن به آن متوجه خواهیدشد که در مقایسه با نمونه های دیگر نرمتر است. هم چنین طیف رنگی فرش آکریلیک روشن تر از سایر نمونه‌ها خواهدبود.
  2. اگر فرشی که انتخاب کرده اید، فرش آکریلیک باشد زمانی که آن را لمس می کنید دانه های فرش به صورت جداگانه از زیردست شما رد می شوند و اما الیاف سایر فرش ها به هم چسبیده است و از زیردست شما ردنخواهدشد.
  3. فرش آکریلیک هیچ بویی ندارد و اما سایر فرش های ماشینی دارای مواد پلاستیکی بسیارزیادی هستند که مسلما بوی پلاستیک می دهند.
  4. هنگامی که روی این فرش ها دست بکشید، دست شما روی آن ها سرخواهد خورد، اما سایر فرش ها هنگام لمس کردن دست روی فرش می چسبد.
  5. هنگام استفاده از فرش آکریلیک خیالتان راحت باشد که این فرش ها حالت برگشت پذیری دارند و بعداز پاخوردگی دوباره به حالت اولیه خود برمی گردند.
  6. به دلیل رنگ پذیری بسیاربالای این فرش ها ، فرش های آکریلیک رنگ‌های جذاب‌تر و شادتری را خواهندداشت.

با بررسی همه این موارد هنگام خرید فرش ماشینی مسلما انتخاب خوبی را دراین زمینه خواهیدداشت. پس توجه کنید که اگر فرش بافت زبری داشت، رنگ آن شفافیت لازم را نداشت جز فرش های ماشینی بی کیفیت خواهدبود وبه هیچ عنوان جز فرش های آکریلیک نیست. پس اگر می بینید فرشی را که انتخاب کرده اید قیمت بالایی دارد، بدانید که این فرش تنها نام آکریلیک را یدک می کشد.

درباره نویسنده

Farshmall